Forum Home Forum Home > Andet > Gode ideér, ris og ros
  New Posts New Posts RSS Feed: Speakerbuilder Pro
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login


Speakerbuilder Pro

 Post Reply Post Reply Page  123 6>
Author
Message
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Speakerbuilder Pro
    Posted: 28 Feb 2011 at 14:54

Henrik,

Hvorfor giver du ikke mulighed for, at man selv kan indtaste T/S-parametre i SpeakerBuilder Pro? Ja, jeg kan godt regne ud hvorfor - og lad nu det ligge.
 
Personligt kan jeg være ligeglad, da jeg bruger mit eget program, men det vil da unægteligt være en hjælp for de selvbyggere, der bruger det. Jeg får PB'er fra folk på forum, der kløjs i det, når man fx kobler flere enheder sammen.
 
Du kunne alternativt lade brugeren vælge at sammenkoble (parallel eller serie) to eller flere ens enheder fra databasen. Derved kan man fx beregne volumen for to 8 ohm enheder i parallel og dermed få den rigtige portlængde. Du antager sikkert, at det er indlysende for de fleste, at volumen skal ganges med antallet af enheder - korrekt. Tunings-/portfrekvensen er også den samme - MEN det er portlængden jo ikke. De, der ikke kender den matematiske sammenhæng (læs, formlen til beregning af portlængde), er lidt tabt her (og det er jo ret ofte, at man parallelkobler to basser i fx en 3-vejs højttaler) - så skal de hen og finde formlen frem (og så ryger ideén med et simuleringsværktøj jo lidt fløjten).


Edited by USXX - 28 Feb 2011 at 19:15
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Feb 2011 at 15:03
Ja, man kan bare efter endt beregning selv indtaste det dobbelte volumen og så trykke Calc. Box - så er man i mål (det er bare ikke indlysende for alle, men du har sikkert belyst det et eller andet sted). Af hensyn til funktionaliteten (og for folk uden videre teknisk-matematisk indsigt) kunne det være smart, om man kunne vælge antal enheder (af den givne slags) ligesom man kan vælge antallet af porte. Det er blot ment som konstruktiv kritik.

Edited by USXX - 28 Feb 2011 at 15:03
Back to Top
friman View Drop Down
Enthusiast
Enthusiast
Avatar

Joined: 15 Sep 2009
Location: Vestsjælland
Online Status: Offline
Posts: 727
  Quote friman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Feb 2011 at 16:05
Synes det ville være en rigtig god idé...
 
Hvis det kunne lade sig gøre, så ville det også være rart med en "ordbog" til forkortelserne af de forskellige parametre. Det er ikke alle jeg er lige stiv i, og så skal man til at lede andre steder....
 
Måske det kunne laves sådan at når cursoren bevæges ind over parameteren, så kommer der en dialog-box op med kort forklaring...? Mener blandt andet Hifi-klubben har det på deres hjemmeside under produktbeskrivelserne.
 
Just a little wish, og ment konstruktivt....Smile
Mvh.
Friman
Back to Top
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1568
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Feb 2011 at 21:34
Hey,

Uh i rammet et ømt punkt. 

Der er store planer for programmet. En central database med enheder, både ndtastet af prof (sb, seas, scanspeak selv osv) og af private. Så langt er jeg desværre ikke kommet endnu.

Det du skriver med antal enheder, samt hvordan de er koblet, ville jeg meget gerne. Det ville tage mig en lille times tid at lave, men jeg er for usikker på nogle af parameterne hvad der sker.

Hvis nogen ville skrive ned her, hvad der sker henholdsvis ved parallel og seriel for hver parameter, vil jeg gerne prøve og finde tid til at lave det.

Feks udfylde det her :
Par     | Parallel | Seriel
Fs     |         |
Vas    |   x2    |
Qts    |         |
Qes    |         |
Qms    |         |
BL     |         |
Sd     |   x2    |
Cms    |         |
Re     |   /2    |
Pe     |         |
X-Max  |         |

For alle parameterne. Gerne så jeg ved med 3 og 4 enheder også...

Mit største problem, er tid. To små børn (en på 2år og en på 9md) tager bare meget af ens fritid.


Edited by syncroniq - 28 Feb 2011 at 21:35
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 06:41
Henrik,

Jeg skal nok hjælpe dig med parametrene ved sammenkobling - jeg smider en besked på forum senere i dag.
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 08:40
Jeg har postet det under Gæsteoptræden.
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 08:42
Originally posted by syncroniq

...
 
Mit største problem, er tid. To små børn (en på 2år og en på 9md) tager bare meget af ens fritid.
Det er da det, du har en kone til Wink
Back to Top
friman View Drop Down
Enthusiast
Enthusiast
Avatar

Joined: 15 Sep 2009
Location: Vestsjælland
Online Status: Offline
Posts: 727
  Quote friman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 08:48
Originally posted by USXX

Originally posted by syncroniq

...
 
Mit største problem, er tid. To små børn (en på 2år og en på 9md) tager bare meget af ens fritid.
Det er da det, du har en kone til Wink
Kønsrollemønsteret er desværre nok ikke hvad det har været... Vi burde give vores fædre en røffel for ikke at have slået hårdt ned på rødstrømperne i 70erne.
 
De skulle have haft en røvfuld....Ouch
 
Big smile
Mvh.
Friman
Back to Top
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1568
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 11:47
Hey,

Jeg har ikke lavet om i koden endnu (det tager lidt tid da det er mange steder der skal rettes), men hvordan ser det her ud?


Arg... kan se internet explorer ikke helt forstår html og css. jeg prøver lige og rette lidt til, og ser om vi kan få nybegynderbrowsere med på vognen også... forvent lidt udfald på beta.


Edited by syncroniq - 01 Mar 2011 at 11:53
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2457
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2011 at 12:00
Siden loadede så langsomt, at jeg opgav at vente...
 
En anden ting; ville det ikke være smartere, at man indtastede effekt/spænding for beregningen ude på selve siden sammen med de øvrige parametre, i stedet for at det ligger gemt under Preferences, hvor nogen måske ikke er opmærksom på det (og derfor undrer sig over, hvorfor port-hastigheden eller membranudsvinget lige har den størrelse, der vises på graferne)? Enheder på akserne ville iøvrigt også være et plus.
 
Det virker også lidt underligt, at man under Preferences kan indtaste en anden DC-modstand for en enhed valgt i databasen. Gør man det, sker der ikke rigtig noget - så hvorfor muligheden? Du har måske tænkt det sådan, at man kan korrigere for ekstra/utilsigtet seriemodstand i kabler og delefilterspoler - men sådan virker det bare ikke, for Q-værdierne (Qes og Qts) bliver ikke korrigeret efterfølgende.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 6>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a
Copyright ©2001-2009 Web Wiz