Forum Home Forum Home > Software > Målesoftware
  New Posts New Posts RSS Feed: Kort Clio tutorial
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login


Kort Clio tutorial

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1569
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kort Clio tutorial
    Posted: 11 Jan 2009 at 15:34
Hey,

Her vil jeg meget kort prøve og vise hvordan jeg benytter Clio til at må en højttaler klar til LspCAD.

Vi skal bruge frekvens og impedansgang for hver enhed. Jeg benytter gated MLS til frekvens, og sinus til impedans.

Jeg går ud fra at man har kigget i manualen for Clio og læst hvordan man kalibrer Clio og hvordan man søger for at have et godt sinal tilbage i boksen også.

Vi starter med at måle bassen hvis den sidder nederst. Det er fordi vi skal benytter præcis samme gatening til de to enheder (bas og diskant)

Når vi måler en bas, får vi følgende :


Vi skal nu have gated vores måling, så vi går ind i tidsdomainet ved at trykke på knappen som er markeret med rød ovenfor.

Vi kan nu se impulsen meget svagt, og skal zoome ind. Det gør man ved at trykke på Zoom + knappen som er markeret herunder. Man trykker så til højre for den første impuls, holder knappen nede, og giver slip til venstre for impulsen. Man får følgende.



Nu får man følgende at se.


Vi kan nu tydelig se vores impuls, samt den første reflektion imellem 4.1 og 4.9 ms. Vi skal nu have gated vores måling, og det gør vi ved at vælge en markør (A eller B er ligemeget). Man trykker så lige før den lille pukkel og vælger "Set stop window" som her vist herunder. Derefter trykker man lige inden impulsen og vælger "Set start window".

Du får nu følgende.


Det markeret med gul, er det vi lader slippe igennem mikrofonen. Resten kommer ikke med.

Vi trykker nu på frekvens domaine knappen som er markeret ovenfor, og får vores lidt pænere frekvenskurve at se.



Nu mangler vi bare at fortælle Clio at vi gerne vil have minimumsfasen. Det gør vi ved at højre klikke på fase knappen som er markeret ovenfor, og vælge "minimum". Vi er nu klar til at eksportere vores frekvenskurve til en txt fil som LspCAD kan forstå.

Vi vælger File -> Eksport og får følgende.


I nummer to felt vælger vi maks (2048 pts.) og trykker Export.

Grunden til at vi valgte bassen først, er at den sidder tættest på gulvet, og derfor vil den første reflektion komme først når vi måler den. Vi skal have præcis samme start og stop gatening på alle enheder. Nu gemmer vi vores måling til mls (file -> Save As) så vi har den.

Nu sætter vi vores diskant til og trykker G (for at måle). Du kan tjekke i tidsdomainet om gateningen er pæn. Ellers skal begge enheder måles om igen.

Hvis gateningen ikke er sat rigtig og man får den første reflektion med, får man følgende


Vi kan tydelig se balladen.

Vi skal nu måle impedans, og det er ligetil. Sæt højttaleren til som i manualen, vælg Sinus vinduet og tryk G. Nu får du en meget hurtig måling uden god opløsning. Det gode ved den er at du kan hurtig holde øje med om signalet på indgangen er stærkt nok (nede i højre hjørne). Når det er justeret på plads, vælger du options som her er markeret.



Så vælger du maks resolution (1/48 Octave) og trykker OK. Tryk så på G igen og få din impedansmåling. Den eksportere du også til TXT.

Nu har du frekvens og impedans for din enheder, og du er klar til at importere dem i LspCAD som vist i min LspCAD tråd her :

LspCAD tråden
Back to Top
Kimschips View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger


Joined: 16 Dec 2008
Location: 4700
Online Status: Offline
Posts: 47
  Quote Kimschips Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jan 2009 at 21:08
Hej
 
Super artikel igen med bileder og det hele:)
Men hvordan med?
Elektrisk fase?
Hvordan korrigere man for 2.8V / 1Meters afstand?
(Alså når man f.eks måler følsomhed i dB)`
 
Mvh
 
Back to Top
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1569
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jan 2009 at 10:18
Hey,
 
Elektrisk fase får du når du måler impedans. Du kan se den ved at trykke på ikonet for fase (det samme som ved mls) når du er i sinus, og har lavet din måling.
 
Jeg måler ikke følsomhed. Det siger ikke rigtig mig noget. Det vil på ingen måde have indflydelse på hvordan jeg laver mit filter. Den nemmeste måde er vel at måle f.eks. diskanten og få den til at ramme samme dB som på leverandørens målinger. Ellers skal du til at have gang i et multimeter.
Back to Top
Busk View Drop Down
Excentrisk
Excentrisk
Avatar

Joined: 03 Jan 2009
Online Status: Offline
Posts: 2082
  Quote Busk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2009 at 06:14
Super gennemgang Thumbs%20Up
Intet erstatter membranareal og bas skal ha plads.
Og effekt er noget man skal have rigeligt af.
Back to Top
Kimschips View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger


Joined: 16 Dec 2008
Location: 4700
Online Status: Offline
Posts: 47
  Quote Kimschips Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2009 at 13:12
Hvorfor simulere man ved "minimum fase", signalet er jo noget anderledes end den direkte måling??
Back to Top
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1569
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2009 at 08:37
Hey,

Hvad mener du?
Det er bare hvordan du vælger at fase skal være repressenteret i din målefil. Når du trykker med venstre knap på faseknappen kan du se hvordan fasen kan vises. LspCAD arbejder ud fra minimumsfasen, så det skal den have. Men det ændre ikke på frekvenskurven. Det er den samme ligemeget hvordan du viser fasen.
Back to Top
Kimschips View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger


Joined: 16 Dec 2008
Location: 4700
Online Status: Offline
Posts: 47
  Quote Kimschips Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2009 at 21:56

Det ændre på den endelige frekvensgang i lspcad så nu husker jeg at sætte til minimum fase inden jeg eksporterer til Laspcad

Back to Top
syncroniq View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 08 Feb 2008
Location: Randers
Online Status: Offline
Posts: 1569
  Quote syncroniq Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2009 at 08:45
Hey,

Den summerede frekvensgang ja. Det er også derfor det er vigtig at du vælger den rigtige. Summeringen bygger jo ligeså meget på fasen som frekvensgangen.
Back to Top
ubl_ View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger
Avatar

Joined: 04 Jan 2009
Online Status: Offline
Posts: 55
  Quote ubl_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2009 at 18:21
Kimschips:
Hvis du gerne vil have en forklaring på minimum fase så kig evt her side 79 og 80:
http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/download/ARTA-user-manual.pdf
Back to Top
TJL3W View Drop Down
Medbygger
Medbygger


Joined: 18 Apr 2009
Location: Helsingør
Online Status: Offline
Posts: 29
  Quote TJL3W Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2009 at 23:16
Hej Henrik
 
Dine billeder mangler.
 
vh.
Svend


Edited by TJL3W - 02 Jun 2009 at 23:17
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a
Copyright ©2001-2009 Web Wiz