Forum Home Forum Home > Software > Simulerings software
  New Posts New Posts RSS Feed: Behavioral Model i LTSpice
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login


Behavioral Model i LTSpice

 Post Reply Post Reply Page  <1 345
Author
Message
Enthusiast View Drop Down
Excentrisk
Excentrisk


Joined: 19 Okt 2011
Location: Storkøbenhavn
Online Status: Offline
Posts: 953
  Quote Enthusiast Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Behavioral Model i LTSpice
    Posted: 09 Nov 2017 at 20:33
Det er kæmpestort det her Clap
Jeg har desværre ikke haft tid til at prøvekøre det endnu. Men det er hentet ned på PC'en og ligger klar.

Tak Ulrik.

Back to Top
Enthusiast View Drop Down
Excentrisk
Excentrisk


Joined: 19 Okt 2011
Location: Storkøbenhavn
Online Status: Offline
Posts: 953
  Quote Enthusiast Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jan 2018 at 20:06
Så fik jeg endelig taget mig sammen og testet denne fine behavioral model.
Jeg kom forholdsvis problemfrit i gang ved hjælp af beskrivelserne tidligere i tråden.

Jeg kører med LTspice XVII (32 bit) installeret på et 64 bit Windows 7 styresystem.

Det er muligvis noget nyt i LTspice XVII i forhold til version IV, men ved installationen af LTspice dannes en kopi af sym og sub undermapperne et sted på computeren uden for installationsmappen.
Når LTspice starter, søges efter symboler og biblioteker i denne kopi-mappe - altså ikke i selve installationsfolderen.

I forhold til den tidligere beskrivelse, hvor tekstfiler, .lib filen samt symbol-filerne skulle lægges i "sub" og "sym" installationsmapperne under "C:\Program files (x86)\...", skulle jeg derfor i stedet lægge filerne på deres respektive pladser i kopi-mappen.

Stien til kopi-mappen kunne jeg finde ved at trykke F2 inde i LTspice. Så kommer symbol-biblioteket frem. Her står stien flere steder.



Ellers var alt fuldstændig som beskrevet.

Jeg leger stadig med det givne eksempel, som kører fint.
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jan 2018 at 07:49
Big smile
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Feb 2018 at 08:58
Jeg faldt lige over dette (er ikke stødt på det før) - ser vældig interessant ud. Det virker som om, man skal bruge den samlede fase for enheden til crossover simulation (i stedet for minimalfase og delay).

Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Dec 2021 at 08:04
Opdatering!

Her er en lille rettelse til .lib filen (hele .zip filen er vedhæftet igen, men alt andet end .lib filen er uændret).

Der var en principiel fejl, som dog var helt uden praktisk betydning (under normale omstændigheder). Jeg havde fået vendt polariteten på spændingskilden B1 i de sub-sircuits, der genererer outputtet. Derved blev minimalfasen for enhedens overføringfunktion vendt -180°. Da "fejlen" naturligvis fandtes i sub-circuits for begge enheder, kom der ingen fejl i den relative fase mellem de to - summationen har hele tiden været korrekt. Mere præcist har jeg nu byttet om på rækkefølgen af to knudepunkter, således at B1 3 2 V=V(1) FREQ= er ændret til B1 2 3 V=V(1) FREQ=

Hvis man har tilføjet flere enheder til biblioteket, så man fx kan simulere 3-vejs systemer, er det vigtigt, at man laver ændringen i alle sub-circuits (.subckt) for SPL - ellers går det galt med summationen/polariteten.



Edited by USXX - 14 Dec 2021 at 08:05
Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Dec 2021 at 10:13
...og der kommer nok en tilsvarende rettelse på sub-circuits for impedanser - igen noget, som under normale omstændigheder er fuldstændig ligegyldigt. Sagen er, at NOGEN er begyndt at rode med lattice-filtre sammen med min behavioral model, og så er det pludselig ikke helt uden betydning. Det er godt, at der er nogen, der kan holde mig oppe på beatet.

*** Opdatering ***
Glem indtil videre ovenstående vedr. impedansmodellen - det er i første omgang ikke nødvendigt, omend der stadig er noget, der lige skal verificeres.


Edited by USXX - 14 Dec 2021 at 18:24
Back to Top
Enthusiast View Drop Down
Excentrisk
Excentrisk


Joined: 19 Okt 2011
Location: Storkøbenhavn
Online Status: Offline
Posts: 953
  Quote Enthusiast Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Dec 2021 at 21:23
Det er et super godt værktøj, du har lavet Thumbs Up 
Nemt at arbejde med, når man først har lært LTSpice at kende.

Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2021 at 10:56
Tak!

Så er impedansmodellen verificeret. Der var ikke brug for ændringer - alt kører (fortsat), som det skal. Jeg har alligevel opdateret .lib filen - dog alene for at holde konventionen (konsekvens er trods alt på sin plads). Den tekniske forklaring er, at hvert sub-circuit for impedansmodellen indeholder to kilder. Ligesom det var tilfældet med modellen for overføringsfunktionen, så var kilderne også her vendt på hovedet. Det betyder ingen verdens ting, når bare BEGGE kilder i samme sub-circuit vender samme vej (og det gjorde de selvfølgelig), og at det gøres konsekvent i BEGGE/ALLE sub-circuits (det var også tilfældet). Anyway, jeg har nu vendt begge kilder i begge sub-circuits (som sagt for at være konsekvent og holde konventionen hele vejen igennem). Resultatet er nøjagtig det samme. Jeg vedhæfter her endnu en revideret fil (mappe) frem for bare at rette .lib filen i den tidligere revision - det gør jeg for at bevare historikken. 

Back to Top
USXX View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem
Avatar

Joined: 17 Dec 2008
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 2841
  Quote USXX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Dec 2021 at 12:18
Slutteligt; når man indfører et lattice-netværk, så må man ikke være så doven, som jeg har været i mit eksempel speaker-test.asc, hvor jeg har forbundet minus-terminalerne på ind- og udgangssiden af den spændingsstyrede spændingskilde (E) og derved lagt stel sammen. Det fungerer selvfølgelig fint uden lattice-netværk. I stedet skal man bryde/fjerne denne forbindelse og forbinde minus-terminalen på udgangssiden direkte til stel. Gør man ikke det, får man en tiltagende stor fejl på amplitudekarakteristikken ved enten lave eller høje frekvenser (afh. af hvilken type lattice-netværk man anvender), da stel gradvist afkobles i den del af frekvensområdet. Man skal sikre, at kildens udgang har stel. Når man viser spændinger i proben, er det altid relativt til stel, og derfor skal der også være stel på udgangen, for at man får vist den rigtige spænding mellem udgangens puls- og minus-terminaler (man kan også tildele en label og trække to spændinger fra hinanden, men det er mere bøvlet). Det mest smarte er konsekvent at gøre det på denne måde, hvad enten man bruger et lattice-netværk eller ej. Min erfaring er, at de fleste fejl i kredsløbssimuleringer skyldes, at man har glemt stel et eller andet sted (eller på anden måde har rod med stelforbindelserne).

Edited by USXX - 16 Dec 2021 at 12:21
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 345

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a
Copyright ©2001-2009 Web Wiz