Forum Home Forum Home > Selvbyg af højttaler > Delefiltre
  New Posts New Posts RSS Feed: Hjælp nu, hjælp senere...
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login


Hjælp nu, hjælp senere...

 Post Reply Post Reply
Author
Message
tobiazz View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger
Avatar

Joined: 18 Nov 2011
Location: Århus
Online Status: Offline
Posts: 40
  Quote tobiazz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Hjælp nu, hjælp senere...
    Posted: 16 Maj 2016 at 18:25
Hej, sidder med et sæt højtaler der nu længe har været næsten færdige, og da kæresten lige er flyttet ind er der kommet mere skub i at få dem lavet. 
Det er en 2-1/2 vejs med 2 x KEP165 og en Vifa XT19TD00-04.
Da mit (meget basale) måleudstyr er endt oppe på mit arbejde har jeg nu hurtigt sat et filter sammen til dem på rent gefül.
2.0mH (1x1mH spoler i serie) til den nedre bas.
0.56mH til øvrebas/mellemtone.
8.2uF serie + 0,39mH parallelt + 2.2ohm/15ohm L-pad til diskanten.

Diskanten er sat i i modsat fase pågrund af det 180 grades fase drej af 12db filtret.
basserne er i normalt fase, men prøvede kort med et AA batteri på terminaler bare for at se at alt var sat sammen og her ville basserne trække sig ind af?! Kan det passe?

Ved godt at de skal måles igennem og hvis der er nogle der kan hjælpe med det eller evt bare at simulere et filter ville det være fedt.

Men først og fremmest forstår jeg ikke lige hvorfor bassen opføre sig sådan, de lyder faktisk ok i mid/højtonerne men med en klar følelse af basmangle..

God pinse :) 

Tobias
Back to Top
Hylle View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem


Joined: 08 Jan 2009
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 395
  Quote Hylle Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Maj 2016 at 18:56
Du bliver nok nødtil at skrue en bas ud og prøve polariseringen direkte på polerne, hvis den stadig slår negativ ud, altså ind i systemet, så er basserne bare lavet på den måde. Meget sjældent er der producenter som laver negativ polariserede enheder. hvis enheden slår positivt ud, må du checke din ledningsføring igen.
Back to Top
tobiazz View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger
Avatar

Joined: 18 Nov 2011
Location: Århus
Online Status: Offline
Posts: 40
  Quote tobiazz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Maj 2016 at 19:25
Det ser ud til at det er mit der har været blind eller fuld eller måske begge dele da jeg har loddet ledninger på terminalerne, sort til rød, rød til sort... 

Kunne heller ikke forstå at en enkelt spole skulle lave et 180 graders fase drej :)

Tak for hurtigt hjælp, selv om jeg nok burde have fundet ud af det selv, nu må jeg få styr på det og så målt dem med det her tosse filter... 
Back to Top
Hylle View Drop Down
Pro medlem
Pro medlem


Joined: 08 Jan 2009
Location: Midtjylland
Online Status: Offline
Posts: 395
  Quote Hylle Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Maj 2016 at 11:47
Der skulle jo være en naturlig forklaring. Det var godt du fandt ud af det. Der kan hurtigt gå noget galt, når man er ivrig efter at få lyd på :-)
Back to Top
Svend View Drop Down
Enthusiast
Enthusiast
Avatar

Joined: 15 Nov 2011
Location: Kgs. Lyngby
Online Status: Offline
Posts: 285
  Quote Svend Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Maj 2016 at 08:41
Det har kostet mere end én enkelt enhed, når man i bar ivrighed for at få lyd på kl 24 om natten, får byttet lidt rundt på ledninger..
Buede sider, c-coils og stepped baffel er vejen frem..
Back to Top
tobiazz View Drop Down
Selvbygger
Selvbygger
Avatar

Joined: 18 Nov 2011
Location: Århus
Online Status: Offline
Posts: 40
  Quote tobiazz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Maj 2016 at 07:35
Nu Blev de da samlet :)





Så mangler der bare at blive målt ud til et "rigtigt" filter :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.56a
Copyright ©2001-2009 Web Wiz